HOŞGELDİNİZ

BAŞLARKEN

Facebooktaki borsa gruplarında yatırımcıların sürekli hacimsiz, yatırımcısını üzen, zarar eden, spekulatif hisseler hakkında dert yanması ya...

26 Aralık 2015 Cumartesi

2. KURAL : SEKTÖRDEKİ TRENDİ TAKİP ETMEK

Doğru hisseyi bulmak için genelden özele doğru gitmeye devam ediyoruz.Bir önceki yazıda borsanın bu sene için düşüş trendinde olduğundan bahsettik. 
Peki düşen piyasada para kazanılmaz mı elbette kazanılır.
Şimdi borsada BİST100 BİST30 gibi endeksler var. Bunun yanında bir de sektörlere ait endeksler var. Belki denk gelmişsinizdir. XUSIN, XULAS, XSPOR, XBANK vs. gibi. Bunlarda belli sektörlere ait endekslerdir. 
Ulusal sanayi, ulaştırma, spor, banka, taş toprak, teknoloji gibi.
 Aşağıdaki resimde bu endekslerin neler olduğu ile ilgili fikir sahibi olabilirsiniz. 

Peki borsa düşüş trendinde diye bu endekslerin hepside düşüş trendinde mi? Kocaman bir HAYIR. Mesela bu sene teknoloji, bilişim, petrokimya endeksleri yukarı doğru trenddeler. Demek ki bu endekslere ait hisseler düşen piyasaya kafa tutuyor. Şimdi aşağıdaki resimleri inceleyin ne demek istediğimi anlayacaksınız. Mesela pegasus THY sürekli düşüyor, ama bakıyorsunuz Petkim, tüpraş bimas, gibi hisseler geçen seneye göre para kazandırmış. Acaba neden?


2 yorum:

  1. borsa canlı ile en güncel borsa verilerine ulaşacaksınız.

    YanıtlaSil
  2. my account with youtube is hacked. - YouTube
    My account with youtube is hacked. · YouTube: · YouTube: · youtube converter to mp3 Youtube: · YouTube: · YouTube: · YouTube: · YouTube: · YouTube: · YouTube:.

    YanıtlaSil