HOŞGELDİNİZ

BAŞLARKEN

Facebooktaki borsa gruplarında yatırımcıların sürekli hacimsiz, yatırımcısını üzen, zarar eden, spekulatif hisseler hakkında dert yanması ya...

26 Aralık 2015 Cumartesi

1. KURAL : PİYASADAKİ TRENDİ TAKİP ETMEK

Borsada yatırım yaparken doğru hisseyi bulmak için yola çıkıyoruz şimdi. Bu nedenle belli kuralları adım adım takip ederek doğru hisseye ulaşmaya çalışacağız. Birinci kuralımız piyasadaki trendleri takip etmek.Piyasada trend ne ? Aşağıdaki grafik BİST 100 hisselerinin günlük grafiği, grafikteki her bir çizgi bir günü temsil ediyor.Kırmızı olması o gün borsanın düştüğünü yeşilde o gün borsanın yükseldiğini gösteriyor. Şimdi grafiğe baktığınızda sol üstte ok işaretiyle belirtilen yuvarlak 2015 Ocak ayına denk geliyor. Yani borsa günden bugüne düşüş trendinde ve yön aşağı. 2015 Ocak ayında piyasaya yatırım yapmış bir kişi o günden bu güne endekste o zamanki fiyatları görememiş. Mavi halkalarda hisse alanlar doğru hissede değilse piyasa kaynaklı zarar etmişler. Kırmızıda alıp maviye doğru satamayanlar dışında düşen piyasada doğru hissede olmayanlar zarar etmiş hep.Şimdi birinci kuralımız cebimizde.

Borsa hakkında bilgisi olmayan vatandaş internetten borsada uzun vadede kazanılıyormuş mantığından yola çıkıp 2015 Ocak ta endekse bağlı hareket eden ve sektörel olarak da düşen trendinde olan bir hisse aldıysa 1 seneyi kazançsız geçirmiş oldu.

Bu yüzden trendler çok önemli arkadaşlar.



1 yorum: