HOŞGELDİNİZ

BAŞLARKEN

Facebooktaki borsa gruplarında yatırımcıların sürekli hacimsiz, yatırımcısını üzen, zarar eden, spekulatif hisseler hakkında dert yanması ya...

26 Aralık 2015 Cumartesi

4. KURAL : TEKNİK ANALİZ

Buraya kadar anlattıklarımızla doğru hisseleri bulduk. Peki bundan sonra ne yapacağız? Buraya kadar kabaca temel analizini yaptık hissenin. Bundan sonra işin teknik kısmına geçeceğiz. Belki içinizden temel analiz bu kadar basit mi diyenler olabilir. Arkadaşlar zaten şimdiye kadar anlattığım aşamaları uygulayınca emin olun elinizde temeli sağlam şirketler kalmış olacak zaten. Hatta şimdiye kadar anlattıklarımı uygulamalı olarak deneyeceğiz. Blogu takip eden arkadaşlar için her hafta bu sistemi uygulayıp paylaşacağım.

Teknik analiz kelimesi bizi hep korkutur. Oysa korkacak bir yok. Programı olmayan arkadaşlar internet ortamında teknik analiz yapabileceğiniz pek çok site var. Teknik analizde nelere bakacağız?

Grafikleri saatlik, günlük, haftalık ve yıllık şeklinde inceleyeceğiz. Çok detay bilmeye bile gerek yok. Trendleri takip edeceğiz. İki trend çizgisi çekebilir herhalde herkes.

İkinci olarak da formasyonları öğreneceğiz. Elimden geldiği kadar ilerde örnekler paylaşacağım, takip eden arkadaşlar uygulamalı öğrenecek. Oturup 2 saat internetten araştırsanız genel bir fikriniz olur.




1 yorum: